Библиотека „Бранко Радичевић“ и Клуб књиге срдачно Вас позивају на представљање књиге „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића. Четвртак, 13. децембар 2018. године, 18 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“ у Житишту. О књизи говоре: Слобoдан Росић и аутор. Добро дошли!

О књизи "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО" Основа за писање романа била је поема која је испевана 2006. године, по истинитом догађају, о Немцу који носи срце Србина киднапованог на Косову и Метохији 1999. године.

Много људи који су чули поему инсистирали су да аутор те горке стихове преточи у роман, што је он и урадио 2009. године. Тек када је италијанска књижевница Марилина Века, која је писала о Французу, који такође носи срце киднапованог Србина, гостовала у Београду чуло се и за роман "Српско срце Јоханово". Од тада роман је доживео 13 издања (последње издање штампано је у тиражу од 10.000 примерака) и преведен је на неколико светских језика. Три издања на руском језику, у тиражу од по 10.0000 примерака, објавила је издавачка кућа "Флавиан прес", а познати писац протојереј Александар Торик прилагодио је роман руском читаоцу. Веселин Џелетовић је бесплатно дао ауторска права издавачу, како би се истина о страдању Срба на просторима Косова и Метохије пронела и Руском федерацијом. Роман је објављен у Јерменији и промоција је одржана у Јеревану. Потресна прича о страдалном Јовану подстакла је многе ауторе да пишу о овом роману. Написано је преко 30 песама, два романа, написан је сценарио и бесплатно достављен аутору романа. Отац Војо Билбија је уз гитару испевао поему, од чега је направљен и ЦД. Српски народни гуслар, Милорад Шаровић пева поему уз гусле. Чак су и репери објавили видео са поемом. Широм света, на многим рециталима и такмичењима, деца и млади учествују управо са овом поемом.  Аутор је за роман добио Специјално признање Академије "Иво Андрић" и Орден Централне козачке војске Руске федерације. Неколико истакнутих режисера изразило је жељу да сними филм по овом роману.