Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас36
mod_vvisit_counterЈуче299
mod_vvisit_counterОве недеље36

9. НОВОГОДИШЊИ КЊИЖЕВНИ МАТИНЕ

Библиотека "Бранко Радичевић" и Клуб књиге желе Вам срећне божићне и новогодишње празнике и срдачно Вас позивају на 9. Новогодишњи књижевни матине који ће се одржати у четвртак, 28. децембра 2017. године у 11 часова у сали изнад библиотеке у Житишту. Добро дошли!

 

Библиотека "Бранко Радичевић" на 12. Данима српске културе у Темишвару

Библиотека „Бранко Радичевић“ ће и ове године учествовати на МИНИСАЈМУ СРПСКЕ КЊИГЕ у Темишвару, 9. и 10. новембра у оквиру 12. Дана српске културе у Темишвару. Библиотека ће се представити са публикацијама објављеним током ове године, али и са насловима објављеним претходних година. На штанду Библиотеке ће се наћи монографије насељених места, спортских клубова, установа Општине Житиште, зборник најбољих радова са овогодишњег књижевног конкурса „Банатско перо“, збирке песама, прича, романи, есеји. Дани српске културе у Темишвару трају од 1. до 30. новембра и чине је бројни културно-уметнички садржаји: играни и документарни филмови, изложбе слика, архивске грађе, концерти духовне музике, народних песама и игара, сајам књига, књижевне вечери, позоришне представе. Ова манифестација је прворазредни културни догађај у Темишвару. Дане српске културе организују Савез Срба у Румунији и Генерални конзулат Републике Србије у Темишвару, уз подршку Департмана за међуетничке односе Владе Румуније, као и српског и румунског Министарства културе и  Министарства спољних послова.

 

У Библиотеци обележено 125 година од рођења Иве Андрића

Библиотека „Бранко Радичевић“је обележила 125 година од рођења нобеловца Иве Андрића позоришном представом „Аска и вук“ у извођењу ученика ОШ „Никола Тесла“ из Банатског Карађорђева. Приповетку „Аска и вук“ је адаптирала и режирала учитељица Јелена Мандић. Представа је изведена помоћу позоришта сенки, а љупке фигуре од папира плениле су пажњу деце која су са занимањем одгледала представу. Пре почетка представе, наставница српског језика, Милана Рајић је уз помоћ кратке презентације упознала децу са животом и радом Иве Андрића. У склопу дешавања, уприличена је и изложба књига Иве Андрића из фондова Библиотеке „Бранко Радичевић“. Представу су одгледали полазници ПУ „Десанка Максимовић“, предшколски узраст, и ученици 3. и 4. разреда ОШ „Свети Сава“ из Житишта.

 

ЗАВРШЕН 17. КЊИЖЕВНИ КОНКУРС „БАНАТСКО ПЕРО“

 

У четвртак, 19. октобра, у Житишту, одржана је завршна свечаност 17. Књижевног конкурса „Банатско перо “Библиотеке „Бранко Радичевић“ и истоименог Клуба књиге. На завршној свечаности је представљен Зборник одабранх радова под насловом „Три боје светлости“. Своје виђење радова пристиглих на овогодишњи конкурс дали су чланови жирија, Виктор Шкорић, Аница Гарић и Драгутин Минић Карло.

Опширније...

 

ЗАВРШНА СВЕЧАНОСТ КЊИЖЕВНОГ КОНКУРСА “БАНАТСКО ПЕРО”

 

Библиотека „Бранко Радичевић и Клуб књиге срдачно Вас позивају на завршну свечаност 17. Књижевног конкурса „Банатско перо“. Четвртак, 19. октобар 2017. године, 17:30 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“, Житиште, сала на спрату.

Програм:

17:30 Поздравна реч

17:45 Отварање изложбе слика Марка Пантелића из Банатског Вишњићева

18:00 Промоција зборника „Три боје светлости“. Говоре: Радивој Шајтинац, Аница Гарић, Виктор Шкорић, Драгутин Минић Карло и Весна Ћук.

Добродошли!

 

ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА РАЗОТКРИВАЊЕ ЗАБОРАВА

У Библиотеци „Бранко Радичевић“, у четвртак, 14. септембра, представљена је књига Јаворке Маров Јоргован „Разоткривање заборава“. Књигу је објавила Библотека „Бранко Радичевић“ у јуну ове године, а штампала Штампарија „Ситопринт“ из Житишта. Рецензије за књигу су дали Борко Илин, књижевник из Румуније и Радивој Шајтинац, књижевник, потомак поморишких граничара из Шајтина, из румунског дела Баната. Корице је дизајнирала Људмила Шајтинац. О књизи су говорили ауторка, Јаворка Марков Јоргован, Радивој Шајтинац, Душан Милићев и Весна Ћук.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 4 од 23