Линкови
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас22
mod_vvisit_counterЈуче299
mod_vvisit_counterОве недеље22

РАСПИСАН КЊИЖЕВНИ КОНКУРС "БАНАТСКО ПЕРО 2019"

Библиотека „Бранко Радичевић" и Клуб књиге објављују Књижевни конкурс „Банатско перо 2019“ за необјављене приче, песме и афоризме. Право учешћа на Књижевном конкурсу имају сви аутори који пишу на српском језику. Радови се примају до 20. августа 2019. године. Радове слати на адресу: Библиотека „Бранко Радичевић“, Иве Лоле Рибара 1, 23210 Житиште, за "Банатско перо". Услови конкурса: 1) Прозаисти достављају највише три (3) приче, до 80 редова куцаног текста у два примерка под шифром; 2) Песници достављају највише пет (5) песама у два примерка под шифром; 3) Афористичари достављају највише двадесет (20) афоризама под шифром. Решење шифре са личним подацима, краћом биографијом, бројем телефона, мејл адресом, кућном адресом, приложити уз радове у посебном коверту. Напомене: 1) Тема је слободна; 2) Приче и песме за децу, сатирична и хаику поезија се неће разматрати; 3) Један аутор може конкурисати у сва три жанра под истом шифром; 4) Радови морају бити откуцани или одштампани; 5) Радови приспели на Конкурс се не враћају; 6) Рукописи који не одговарају условима Конкурса неће бити прихваћени; 7) Сва права задржава организатор конкурса. Жири, који именује Организациони одбор, ће одабрати радове који ће бити објављени у Зборнику. Аутори, чији су радови одабрани за објављивање, добијају по један примерак Зборника. Ауторима најбољих радова ће бити уручене дипломе "Бело перо". Промоција Зборника и додела признања ће бити у другој половини октобра 2019. године. За сва обавештења можете се обратити на телефон 023/38-21-275 и на адресу електронске поште: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

 

 

 

 

Књижевни маратон у знаку Николе Васића Тополовачког

 

У уторак, 28. маја у организацији Библиотеке „Бранко Радичевић“ и Клуба књиге и под покровитељством Туристичке организације Општине Житиште по 19. пут одржан традиционални књижевни маратон у Житишту. Овогодишњи сусрет књижевника уприличен је у знак сећања на песника и сликара Николу Васића Тополовачког. Бројни гости су имали прилику да се, поред подсећања на његове песме и сећања из прича пријатеља, упознају и са графикама које је Никола Васић оставио иза себе. У оквиру догађаја, сликарка Ана Марија Станојев из Бачког Петровог Села је изложила део својих уметничких слика чиме је, уз учешће гостију из Београда Јована Бундала и Чедомира Љубичића, Глорије Волф и Небојше Вукаса из Зрењанина, Миодрага Бркина, Весне Балабан, Босе Радин и Мирославе Ђуричин из Кикинде, Анице Гарић из Српске Црње и Јаноша Жолнаија из Бачког Петровог Села и чланова Клуба књиге „Бранко Радичевић“ употпуњено ово културно вече у Житишту. Више фотографија са књижевног сусрета можете погледати овде.

 

Отворен књижевни конкурс "Плави круг"

Савез Срба у Румунији расписао је Књижевни конкурс "Плави круг". Тема конкурса је "Зов банатске равнице". На конкурс се шаљу песме или необјављени прозни текстови од једне до пет страница. Радови се шаљу на мејл адресу: Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или на поштанску адресу: Savez Srba u Rumuniji, str. Mangalia nr. 29, Timisoara, (Sa naznakom: Za Književni konkurs "Plavi krug"). Конкурс је отворен до 15. маја 2019. године. Уз радове послати име и презиме, број телефона, мејл адресу и поштанску адресу.

 

НОВОГОДИШЊИ КЊИЖЕВНИ МАТИНЕ

 

Библиотека и Клуб књиге „Бранко Радичевић“ срдачно Вас позивају на 10. Новогодишњи књижевни матине. Среда, 26. децембар 2018. године у 11 часова у Библиотеци у Житишту.

Програм:

11:00 Отварање изложбе слика академске сликарке Рајне Круљ: „Портрети српских писаца“;

11:15 Представљање књиге Богомира Мијатовића „Памтите ме по пјесмама мојим-Душко Трифуновић“;

12:00 Песнички тренутак: Рајна Круљ, Аница Гарић, Биљана Димитријевић Мартинов, Милорад Мартинов, Драгиња Миловић, Глорија Волф, Радмила Стојановић, Борис Стапарац, чланови Књижевног клуба „Душко Трифуновић“ из Кикинде и чланови Клуба књиге „Бранко Радичевић“ из Житишта. Добро дошли.

 

Da li srce pamti?

Biblioteka „Branko Radičević“ i Klub knjige u četvrtak 13. decembra 2018. godine organizovali su književno veče na kom je predstavljana knjiga „Srpsko srce Johanovo“ autora Veselina Dželetovića. O knjizi su govorili Slobodan Rosić i autor. Osnova za pisanje romana bila je poema koja je ispevana 2006. godine, po istinitom događaju, o Nemcu koji nosi srce Srbina kidnapovanog na Kosovu i Metohiji 1999. godine. Pogledajte prilog

 

Позивница, представљање књиге "Српско срце Јоханово"

 

Библиотека „Бранко Радичевић“ и Клуб књиге срдачно Вас позивају на представљање књиге „Српско срце Јоханово“ аутора Веселина Џелетовића. Четвртак, 13. децембар 2018. године, 18 часова, Библиотека „Бранко Радичевић“ у Житишту. О књизи говоре: Слобoдан Росић и аутор. Добро дошли!

О књизи "СРПСКО СРЦЕ ЈОХАНОВО" Основа за писање романа била је поема која је испевана 2006. године, по истинитом догађају, о Немцу који носи срце Србина киднапованог на Косову и Метохији 1999. године.

Опширније...

 

<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Страна 2 од 23